Kerkje Westhem
 

Romantische trouwlocatie

Het kerkje van Westhem is een heel geschikte trouwlocatie voor bruidsparen die op zoek zijn naar een intieme, historische plek om hun JA-woord te geven. Het staat op de lijst van de in de gemeente Sudwest Fryslân, officieel aangewezen trouwlocaties. Leg uw verbondenheid vast op een plaats waar vele bruidsparen u eeuwenlang voorgingen. Dit historische kerkje geeft een gouden randje aan uw grote dag!   

Het kerkje is geschikt voor zowel huwelijken in de zomerperiode, als in de wintertijd. De kerk beschikt namelijk over verwarming. Daarnaast is trouwen in de avonduren ook mogelijk. 

In de kerkbanken kunnen maximaal 80 personen plaatsnemen. Maar ook bij een huwelijk met bijvoorbeeld 25 gasten blijft de ambiance sfeervol in het kerkje. Het is toegestaan uw eigen versieringen in de kerk aan te brengen, zoals mooie linten en bloemstukken, maar ook ingelijste foto's van het bruidspaar kunnen eenvoudig opgehangen worden.    

Naderhand is het ideaal het huwelijksfeest voort te zetten op de nabijgelegen Pollepleats. Deze luxe verbouwde boerderij biedt ruimte aan bruiloften tot 200 personen, maar ook kleinere gezelschappen kunnen hier terecht voor diner, feest en overnachting. De Pollepleats bevindt zich op 10 minuten wandelen van de kerk. Ook is het mogelijk met sloepen van de kerk naar deze feestlocatie te varen. Zowel de kerk als de Pollepleats zijn namelijk direct aan het water gelegen! De Pollepleats is voorzien van alle faciliteiten om een geweldige dag te beleven, zelfs een bruidssuite is aanwezig!  


Regels bij bruiloften

Bij het huren van het kerkje zijn enkele regels van toepassing:
1. Aanwijzingen van de plaatselijke commissie dienen altijd te worden opgevolgd.
2. Parkeren kan in het dorp binnen de bebouwde kom op de aanwezige parkeerplaatsen. Bruidspaar en ambtenaren parkeren op het pleintje bij de kerk. In overleg is voor mensen die moeilijk ter been zijn, parkeerruimte op de aangrenzende boerderij mogelijk.
3. Wij attenderen u erop dat de begraafplaats geen speeltuin voor kinderen is. U wordt verzocht de begraafplaats met gepaste eerbied te betreden.
4. Het officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking wordt bepaald door de trouwambtenaar. De kerk is beschikbaar vanaf maximaal 1 uur voor aanvang van de ceremonie tot een half uur na afloop van de ceremonie. Het programma dient bij vastlegging van de datum in overleg met de plaatselijke commissie te worden doorgenomen. Aanpassingen zijn altijd mogelijk als dit ruim van te voren wordt aangegeven.
5. Het maken van foto’s, video en film is beperkt toegestaan.
6. Na de huwelijksvoltrekking kan koffie en thee genuttigd worden, verkocht ten bate van de plaatselijke commissie. Alcoholische dranken worden niet geschonken. Koffie, thee en frisdrank (voor de jeugd) met echte Fryske oranjekoek kost € 4,00 p.p.
7. Het interieur en meubilair worden bij een huwelijksvoltrekking niet veranderd en verplaatst, met uitzondering van de opstelling van de voorste twee banken. U mag de kerk voorafgaand aan het huwelijk naar eigen wens aankleden en/of versieren (dit alles na overleg met de plaatselijke commissie). Na afloop dient u uw eigen aankleding weer op te ruimen.
8. Het strooien van confetti, rijst of iets dergelijks is niet toegestaan.
9. Voor activiteiten rondom de kerk dient u overleg te voeren en toestemming te hebben van het bestuur van de plaatselijke commissie.
10. Op verzoek staat de Friese of Nederlandse vlag in top, zie hieronder voor tarieven.
11. Na overleg met de plaatselijke commissie kunnen bij een kerkelijke huwelijksvoltrekking de klokken worden geluid.
12. De kosten van een huwelijksvoltrekking in het kerkje van Westhem staan hieronder genoemd.
13. Twee weken voor de datum van het huwelijk stuurt de stichting een factuur welke vooraf betaald dient te zijn.


Huur tarieven                                 


maandag t/m vrijdag    

zaterdag

Trouwlocatie burgerlijk huwelijk         

€ 200,00  

€ 250,00

Trouwlocatie kerkelijk huwelijk                                

€ 200,00          

€ 250,00

Trouwlocatie burgerlijk én kerkelijk huwelijk        

€ 300,00          

€ 350,00

De genoemde tarieven zijn voor het privégebruik van het kerkje ten tijde van de reservering, en inclusief eindschoonmaak.


Eventuele extra’s:

Vlag in de toren (Frysk of Nederlands)                 

€  25,00

Klokluiden

€  25,00

Annulering trouwdienst (na officiële aanmelding)   

€ 100,00